18 листопада 2011 р.

Круглий стіл з Євгеном Сулімою


17 листопада голова студентського самоврядування та профспілки Інституту української філології Антон Юрченко, голова студентського самоврядування гуртожитка №2 Наталя Валієва та представник студради Інституту Діана Кучер взяли участь у круглому столі, який проводив перший заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту Євген Суліма.
Студенти мали можливість поставити запитання Євгену Миколайовичу про наболіле, порадитися і в результаті діалогу знайти розв’язання багатьом проблемам молоді.
Пан Суліма розповів студентам про роботу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, висловив думку щодо перспективної діяльності студентського активу у сучасному вищому навчальному закладі, завдань та креативних ідей студентських профспілок. На думку першого заступника міністра, сьогодні профспілкові організації студентів – це потужні носії модерних пропозицій, тому потрібно забезпечувати хорошу комунікацію з адміністраціями вищих навчальних закладів.
Ще один із напрямків роботи активістів студентського самоврядування – турбота про збереження якості освітніх послуг. Євген Миколайович переконаний, що в сучасних ринкових умовах молодь мусить відстоювати своє право на місце у суспільстві, а тому повинна турбуватися про власне здоров’я, навчання, роботу. «Студент сам зацікавлений у тому, щоб отримати хороший диплом, згодом влаштуватися на достойну роботу, створити власну сім’ю та реалізуватися у житті, - констатує пан Суліма, - але варто пам’ятати, що турбуватися про це теж повинен студент. Держава дає можливості, потрібно ваше бажання».
Цікавилися студенти й проектом нової редакції Закону України «Про вищу освіту», до розробки якого було залучено широке коло експертів, зокрема представників Національного Темпус-офісу в Україні, а також представників студентських та молодіжних організацій.
Як повідомив перший заступник міністра, законопроектом передбачено підвищення рівня студентської стипендії до прожиткового мінімуму, гарантовану державою практику в Україні та можливість стажування за кордоном, а також незмінну плату протягом усього терміну навчання для студентів-контрактників. Новою редакцією Закону України «Про вищу освіту» суттєво демократизовано процес управління системою вищої освіти та розширено автономію вищих навчальних закладів.
         Будемо сподіватися, що слова, які ми почули, стануть реальністю!


Антон Юрченко

Немає коментарів:

Дописати коментар