8 листопада 2011 р.

Відкриття тижня української мови. Зустріч з М. Кідруком


1 листопада в гуманітарному корпусі НПУ ім. М. П. Драгоманова, в рамках програми святкування Дня української писемності, відбулася зустріч з мандрівним письменником Максимом Кідруком. Для когось це вже давно знайоме прізвище, хтось почув його вперше, але цікаво було всім.
     Інженер-енергетик за освітою, письменник за покликанням, своїми неймовірними, але реальними історіями він повністю захопив аудиторію. Ми почули про його пригоди в Мексиці та Південній Америці, враження від острова Пасхи, про блукання Сахарою впродовж місяців і мимовільну участь у революції, про боротьбу разом з Притулою за честь України й зокрема українських жінок в Новій Зеландії, плани на найближче майбутнє і далекі мрії.
З перших же хвилин стало зрозуміло, що для цього письменника кожна мандрівка – це не просто матеріал для нової книги, це справжній адреналін, задоволення і неймовірні враження перш за все для себе, знання, які не отримаєш з природничих енциклопедій  чи каналу «Discovery». Тому-то його книга –  не просто звіт про подорожі і відгуки про країни, а захоплюючі, цікаві, часто до сліз смішні історії, де в кожному слові відчувається щирість.
 Але це була не просто лекція про те, як і на основі чого автор пише, а жива й цікава розмова, всі охочі мали змогу поставити запитання або й просто поговорити з Максимом, а по закінченню – взяти в нього автограф та купити книгу.
     Тож відкриття тижня української мови вдалося на славу.



                                                                                     ДЕРА ОЛЬГА

Немає коментарів:

Дописати коментар