2 листопада 2011 р.

Українська філологія разом з філософами відсвяткувала Halloween


28-го жовтня в холі актового залу відбулася вечірка,  присвячена Halloween’у (з англійської «день усіх святих»). Атмосфера була моторошна, але символічна: гарбузи, летючі миші, привиди, солодощі, пунш. 

        Свято, яке не так давно святкувалося лише в англомовних країнах, тобто Великобританії, США, Австралії, тепер швидко набуває популярності в Україні. Історія Halloween`у налічує тисячі років, починаючи від кельтського фестивалю Самхейн, римського Дня Помони (богині рослин) і християнського Дня всіх святих, який було встановлено саме в цей день, щоб перешкодити язичницьким торжествам. Саме тому в ньому дивним чином поєднуються кельтські традиції – перевдягання, частування злих духів, і християнська – поклоніння святим. Хоча, варто сказати, язичницькі елементи все ж переважають.
        Кажуть, що в цей день ненадовго відчиняється кордон між двома світами: нашим світом живих та темним світом померлих, і щоб зберегти своє життя, треба замаскуватись. На знак цього присутні були в різноманітних костюмах, наприклад  мертві медсестри, гангстери, психічно хворі, зеки, злі лікарі, відьми, янголи та демони та інші.
        Проводилися різноманітні конкурси, за які учасники отримали оригінальні подарунки. В залі грала відповідна музика та відчувався гарний настрій.
        Присутні були задоволенні вечіркою, отримали море позитивних емоцій та нових знайомств. З цього дня між філософами та укрфілом розпочалася не тільки співпраця, але і дружба. Тож велика вдячність всім, хто організовував це свято та відвідав його.

Немає коментарів:

Дописати коментар