9 листопада 2011 р.

Сучасний класик в НПУ ім. Драгоманова


8 листопада 2011 року в актовому залі гуманітарного корпусу НПУ імені М.П.Драгоманова відбувся літературний вечір з відомим українським поетом, політичним діячем Іваном Драчем. Легендарний шістдесятник та по-сучасному вибуховий своєю лірикою поет захопив аудиторію.
Зустріч драгоманівців та шанованих гостей вечора розпочалася зі вступного слова ректора НПУ Віктора Андрущенка. Чимало друзів та знайомих Івана Драча були присутні в залі. Майже усі не пошкодували щирого слова для ювіляра. Поет відсвяткував свої 75 років і з цієї нагоди привітав Івана Федоровича Петро Перебийніс – давній товариш поета. Він говорив: "Це історія слова і народу. Іван Драч пробиває шлях у велику літературу не ліктями, а талантами". Не забарился з привітаннями і драгоманівці. Подарувала пісню на слова Т.Г.Шевченка аспірантка Інституту мистецтв, учениця Ніни Матвієнко Руслана Лоцман. 


Але грандіозним та яскравим подарунком для іменинника була вистава на вірші самого Івана Драча театру "Вавилон". Як завжди неповторні та неймовірні, юні таланти НПУ імені М. П. Драгоманова під керівництвом Ірини Віталіївни Савченко дарували свою творчість та насолоду поезією як ювіляру, так і гостям вечора. Сподіваємося, що зустріч з відомим на весь світ поетом, письменником, політичним діячем Іваном Драчем не минула марно для кожного, хто був присутнім у залі. Мабуть, раз в житті випадає така нагода "відчути магію" класика української літератури.



Ірина Римар

Немає коментарів:

Дописати коментар