8 листопада 2011 р.

Разом із Ірен Роздобудько на тижні української писемності


3 листопада 2011 року у гуманітарному корпусі НПУ ім. М.П.Драгоманова відбулася зустріч студентства з відомою письменницею Ірен Роздобудько.  Деякі біографічні дані: вона родом із Донецька, тепер - відома українська журналістка, письменниця, поетеса. Працювала диктором радіогазети. З 1988 року живе у Києві, де працювала в газеті «Родослав», коректором журналу «Сучасність»,оглядачем на першому й третьому каналах Національної радіокомпанії, оглядачем у газеті «Всеукраїнські відомості», заступником головного редактора в журналі «Наталі», головним редактором у журналі «Караван історій. Україна» та журналістом у журналі «Академія». Сьогодні ми знаємо її як автора великої кількості дитячих книг, захоплюючих романів та детективів. Деякі твори Ірен перекладені на російську мову, а це означає, що наших сучасних письменників читають не тільки на Україні, а й за її межами.
Чудова, яскрава, харизматична і щира, Роздобудько поділилася деякими таємницями справжнього письменника, з радістю відповідала на запитання студентів та викладачів. Розповідала цікаві моменти свого поетичного життя. Захоплюючі книги для дітей та дорослих – це те, чим «живе» Ірен. Розповіла письменниця і про нові твори, що мають ось-ось з’явитися на світ і захопити книгарні України і не тільки. У цьому році має вийти книга «Якби», а вже у наступному ми матимемо змогу познайомитися з «Арсеном».
Щиро дякуємо письменниці, поетесі та відомій журналістці Ірен Роздобудько за можливість поспілкуватися особисто і дізнатися чимало нового у сфері книговидавництва та письменницької майстерності. Я вважаю, що це було досить актуально для аудиторії, що зібралася на зустріч, адже великий відсоток студентів вивчає редакторську та видавничу справу. Тому сподіваюся, що зустріч не минула марно.





Ірина Римар









Немає коментарів:

Дописати коментар