8 листопада 2011 р.

Антоніна Спірідончева в НПУ


Писемність та наявність літератури – це ознаки духовного, творчого та наукового розвитку нації. На сьогоднішній день культурно-освітній фон України залишається на досить високому рівні, і переконатися в цьому може кожен охочий – варто лише відвідати виставку виставку «Книжковий світ - 2011», що буде проходити з 10 по 13 листопада в експоцентрі «Спортивний». Саме з цієї нагоди в Інституті української філології НПУ ім. М.П. Драгоманова вже декілька днів поспіль відбуваються зустрічі з письменники, видавцями, журналістами та іншими представниками творчої еліти. Ось і 4 листопада студенти мали змогу поспілкуватися та прослухати лекцію Антоніни Спірідончевої, письменниці та автора багатьох статей, що розміщені в громадських блогах.
Протягом такого собі майстер-класу з мас-медіа студенти мали шанс дізнатися про тонкощі роботи у сфері журналістики. Якщо ж детальніше, то кожен отримав змогу ознайомитися з проблемами менеджменту, піару, отримати інформацію про психологію керівництва та різні типи начальників, ринок, складності підбору персоналу, особливості журналістського ремесла та міфи, що пов’язані з ним. Окрім цього, під час зустрічі студенти ознайомилися з новою книгою Антоніни Спірідончевої, котра присвячена життю працівників мас-медіа в усіх його проявах. Особливо варте уваги те, що у своїй новоствореній роботі автор проектує професійну діяльність на приватне життя, показує ту тонку грань, котра роз’єднує відпочинок та роботу, котра може відбиватися на настрої та психологічному стані людини. І все це викладено досить просто, тому ця книга може бути цікава як журналістам, так і тим людям, які не мають прямого стосунку до цього фаху.
По закінченню лекції всі бажаючі могли особисто поставити запитання письменниці та отримати відповіді стосовно незрозумілих моментів теми. Варто зазначити, що подібні зустрічі мають важливе значення для майбутніх видавців, редакторів та журналістів, адже спілкування з людиною, котра знає їхній майбутній фах зсередини, має неоціниму вагу. Також варто нагадати, що ця зустріч не є останньою – у найближчому майбутньому до Інституту української філології завітають загальновизнані представники творчої еліти нашої держави. Отже, попереду студентів-філологів чекають захоплюючі мандрівки у світ творчості, а також детальне ознайомлення з особливостями словесного мистецтва сучасності.



Сергій Михайлов, Олена Науменко

Немає коментарів:

Дописати коментар